Safari med egen privatchauffør.

Vores individuelle safaris med privatchauffør er et unikt produkt, som ingen andre på markedet tilbyder. Programdagene er fleksible således at I – indenfor turens ramme –  har indflydelse på tempo og forløb.

På Sharkati kan I møde reservatets dyr og natur til fods eller i safaribil sammen med reservatets manager, der øser af sin viden undervejs. Ture aftaler I løbende med manageren og afregner med ham (150 Rand/person/tur ~ 75 kr). I har også som noget helt særligt friheden til at gå egne, oplevelsesrige ture i reservatet, da der ikke er de farlige løver og elefanter. Dem ser I inde i nationalparkerne.

På udflugterne udenfor Sharkati sørger den professionelle chaufførguide for, at I får flere fantastiske natur- og dyreoplevelser.

Måltider og drikkevarer på turen er for egen regning. På Sharkati kan selv lave mad i gæstehusets veludstyrede køkken eller I kan få fuld forplejning. Eller måske et mix?  (afregnes med manager). Drikkevarer og mad til selvforplejning køber I på ankomstdagen i nærmeste by. På udflugter spiser I på restaurant.

I kan også leje en bil i Johannesburg lufthavn og bo på Sharkati et antal dage, mens I oplever reservatet og det fantastiske Waterberg Unesco reservat. Se Waterberg Meander brochuren.

I nedenstående program kan I derfor – inden for dagsrammen – selv tilrettelægge dagens forløb på Sharkati og på udflugter.

Programoversigt

 1. dag:  Afrejse fra Danmark, flyskift undervejs
 2. dag:  Lufthavnsafhentning, ankomst Sharkati
 3. dag:  F.eks. morgen bush-walk, egne ture, safari i safaribil
 4. dag:  F.eks. morgen flod-walk, natsafari i safaribil
 5. dag:  F.eks. safari i safaribil, egne ture, nat i vandhuls-skjul
 6. dag:  Børnehjem/skole, township, souvenirs, indkøb
 7. dag:  Marakele Nationalpark (ikke på 10-dages tur)
 8. dag:  Pilanesberg nationalpark, evt. natsafari
 9. dag:  Pilanesberg nationalpark
 10. dag:  Regeringsbyen Pretoria, lufthavn
 11. dag:  Flyskift undervejs, hjemkomst Danmark

Prisen inkluderer

 • Flyrejse, transfers og transporter
 • 8 nætter på Sharkati/gæstehus (7 på 10-dages tur)
 • Fri adgang til egne vandreture
 • Mulighed for safari til fods og i bil med reservatets manager
 • Mulighed for nat i skjul ved vandhul
 • Børnehjem/skole, township, indkøb
 • 1 dag Marakele nationalpark (ikke på 10-dages tur)
 • 2 dage i Pilanesberg nationalpark, evt. natsafari
 • Pretoria med historiske seværdigheder
 • Alle entréer til parker/museer, alle kendte lufthavnsskatter/afgifter

Prisen ekskluderer

 • Rejse- og afbestillingsforsikring, bidrag til Rejsegarantifonden, alle måltider og drikkevarer (ca. ½ pris af i Danmark), safariture til fods/i bil med manager (R150/person/tur), personlige udgifter, drikkepenge, evt. vaccinationer.

Der tages forbehold for ændringer.

Hent 10-11 dages individuel safariprogram

Dag-til-dag program

Dag 1:  Afrejse fra Danmark.

Afrejse sker normalt sent på eftermiddagen. I skifter fly undervejs. Bagagen skal checkes ind helt til Johannesburg. I får aftens- og morgenmad på flyet. Da tidsforskellen mellem Danmark og Sydafrika kun er 0-1 time, undgår man helt jet-lag.

Dag 2Ankomst til Sydafrika og Sharkati. 

I bliver hentet i lufthavnen af chaufførguiden næste morgen. Herefter kører I nordpå til Sharkati i Waterberg. Der gøres holdt for indkøb mm. Ved ankomsten får I forskellige forskellige informationer om opholdet.

Dag 3: Morgen bush-walk, eftermiddagssafari.

Vi foreslår en Bush-walk med manageren. Bush-walk er en guided vandretur i reservatet, hvor I til fods prøver at komme helt tæt på de mange vilde dyr i reservatet. Til fods er man på dyrenes og naturens hjemmebane og til fods lægger man også mere mærke til de små ting som fugle, blomster og spor. Vi vil sikkert passére forbi reservatets store vandhul, hvor I kan overnatte i et skjul. Turen tager en times tid og er ikke anstrengende.

Hen på eftermiddagen, når dyrene igen er blevet aktive efter middagsvarmen, foreslår vi at I kører med manageren ud på eftermiddagssafari i den specialbyggede safaribil. Det gælder om at være stille og opmærksom -og have kikkert og kamera klar, når lejligheden pludselig byder sig.

Der er gode chancer for at se de forskellige dyr, men som altid med naturen er den uforudsigelig. I løbet af opholdet skal I dog nok få krydset de fleste af reservatets store pattedyrarter af.

Dag 4: Morgen flod-walk, egne bush walks, natsafari.

Denne morgen foreslår vi, at I går med manageren ned til floden og udforsker dyre-, plante- og fuglelivet her. Flodens vandstand svinger meget gennem året. I det tørre vinterhalvår (juni-november) står vandet stille i små-søer mens floden i sommerhalvåret (december-maj) er en brusende og rivende strøm.

Om morgenen er fuglene livlige og I vil nok se fugle som flodørne, isfugle og andre spændende arter. Dyr, I kan være heldig at se er Marekatte-aber, Hulepindsvin, Nilvaran og måske Krokodille.

Om eftermiddagen kan I udforske reservatet på egen hånd. I skal ikke bekymre jer om løver og elefanter, for dem har vi ikke – dem skal du se i nationalparkerne.

Om aftenen når mørket har sænket sig, foreslår vi, at I tager med manageren på natsafari. Millioner af stjerner oplyser den afrikanske nattehimmel og mange dyr bliver først aktive nu. Det er bl.a. leoparder, hyæner, genetter, ørkenlos, springharer og bush-babyer. I ser måske også natravne og ugler. Der er en helt særlig stemning i bushen om natten og for de fleste er det en meget stor oplevelse.

Dag 5:  Morgensafari i bil, egne walks, nat i skjul ved vandhul. 

Vi foreslår, at I starter dagen med at tage ud med manageren i safaribilen. I kører gennem den kølige bush og ud på savannerne -og stopper, når I ser dyr eller andet spændende. I vil efterhånden kunne kende og sætte navn på de fleste af de vilde dyr, men nye uventede ting sker ofte, så man bliver aldrig rigtig færdig med safari…

Midt på dagen kan I slappe af ved poolen eller nyde fuglelivet i haven.

Om aftenen -hvis I er interesserede- vil manageren køre jer ud til skjulet ved vandhullet. Skjulet har bænk og 2 senge, hvor I kan overnatte og på denne måde opleve nattens liv og lyde.

Hvis der er måne, kan man tydeligt se gnu- og zebraflokke, der kommer for at drikke. Hvis der ikke er måne, kan man høre lydene og se skyggerne. Der er en fantastisk stjernehimmel med mælkevejen, der lyser op lige over skjulet. Næste morgen går man selv tilbage til lodgen.

Dag 6:  Heldagstur: Skole/børnehjem, town-ship, souvenirs, indkøb. 

I starter dagen med at besøge et børnehjem, som Biotravel støtter. Det drives af en privat humanitær organisation og er hjem for ca. 60 forældreløse eller udsatte børn. Hvis der er tid og interesse, besøger I også en landsbyskole. Det er en spændende og lærerig oplevelse, der giver stof til eftertanke. Der tages forbehold for skoleferier.

Bagefter kører I en tur i den lokale township, hvor byens sorte befolkning bor.

I spiser vi frokost på en cafe og besøger nogle afrikanske kunst- og souvenirbutikker.

Om aftenen skal der pakken ned, for tidligt næste morgen forlades Sharkati og turene til nationalparkerne starter.

Dag 7:   Marakele Nationalpark (dagen udgår på 10-dages turen). 

Tidligt om morgenen forlader I Sharkati og kører til Marakele nationalpark. Det er en dramatisk og bjergrig nationalpark med fantastisk natur, udsigter og formationer. Det er en af Sydafrikas allerflotteste nationalparker. Parken har et meget rigt fugle- og dyreliv inklusive de farlige “Big Five” (Løve, Elefant, Næsehorn, Leopard og Bøffel).

På toppen af bjergmassivet, ses en meget særpræget flora og fauna med bl.a. sukker-buske, klippespringer-antilope og sukkerfugle. Parken har pga. højden flere specielle fugle og dyr. Bl.a. holder Afrikas største koloni af ynglende gribbe (800 par) til på de stejle bjergsider.

Sent på eftermiddagen tager I videre mod Pilanesberg Nationalpark, hvor I overnatter i et hyggeligt gæstehus.

Dag 8:  Pilanesberg Nationalpark.

Pilanesberg National Park er den tredje-største nationalpark i Sydafrika. Den er dækker 55.000 hektar. Parken er bjergrig og utrolig smuk. Her er der gode chancer for at møde stort set alle Sydafrikas dyrearter inklusive ”the BIG FIVE”, som er Løve, Elefant, Bøffel, Næsehorn og Leopard. Man kan også se Flodheste, Krokodiller og Vildhunde.

Parken er  international berømt for sin næsehorns-forvaltning og har tæt samarbejde med Københavns ZOO, der støtter forskellige projekter.

Efter morgenmad kører I kører ind i parken. I kører langsomt rundt og iagttager de dyr I møder. Ved de mange afsikrede skjul ved vandhullerne, kan I stå ud og sidde og iagttage dyr, der kommer for at drikke og bade.

Om eftermiddagen kører I tilbage til gæstehuset. Hvis I har tilmeldt jer til chaufføren, skal I ved 17-tiden på en skumringssafari i en af Nationalparkens safaribiler. Her er chancerne for at se bl.a. løver, leoparder og andre nat-aktive dyr rigtig store.

Dag 9:  Pilanesberg Nationalpark. 

Efter morgenmad i gæstehuset kører I igen ind i nationalparken. I kører ad andre veje/stier og ser andre landskaber imens I leder efter de dyr I måske endnu ikke har set. Igen standser I ved vandhullerne og sidder i skjulet og ser, hvad der sker. Dagen er flexibel og man kan aftale ønsker med chaufføren.

Dag 10: Regeringsbyen Pretoria, afrejse fra Johannesburg. 

Efter morgenmad kører I mod regeringsbyen Pretoria et par timer fra parken. I Pretoria kører I op igennem ambassadekvarterets jakaranda-alléer til den berømte regeringsbygning Union Buildings. Vi kører også ned igennem centrum og oplever regeringsbyens pulserende liv.

Hvis der er tid, har I mulighed for at besøge en af Pretorias mange historiske bygninger eller museer. Snak med chaufføren om jeres ønsker og han vil foreslå forskellige muligheder.

Senere på eftermiddagen går turen til lufthavnen, hvor I ankommer i god tid før flyafgang.

Dag 11:  Hjemkomst til Danmark. Efter flyskift undervejs lander I atter i Danmark.