Dyr og natur

Sharkati har bush, krat, savanne, klipper og bjergrygge. Der er vandhuller til dyrene og Mokolo-floden løber gennem reservatet på sin vej ud til den “store grågrønne grumsede”  Limpopo-flod.

Der er storslåede udsigter over Waterberg området og Marakele Nationalpark.

Sharkati har et overordentligt rigt dyreliv med bl.a. Giraf, Zebra, Kudu, Vandbuk, Oryx, Blisbuk, Eland, Hartebeest, Gnu, Vortesvin, Impala, Duiker, Steenbuk, Nyala, Hyæne, Leopard, Sjakal, Ørkenlos, aber, osv.

På Sharkati udforsker vi bushen, savannen og floden på vores morgen-, eftermiddags- eller natsafaris i safaribilen. Eller vi går til fods på stier og dyre-veksler, der skærer gennem terrænet og oplever dyrene tæt på. Eller vi sidder musestille ved vandhullet eller på lodgen og ser dyrene komme for at drikke (se dyreliste eller se dyrebilleder)

Da der ikke er farlige dyr såsom Elefant og Løve, kan du også selv vandre frit rundt i reservatet og få dine egne oplevelser. De farlige dyr ser vi på vores udflugter til nationalparker.

Fugle

Waterberg er internationalt registreret som Important Bird Area (IBA) og Sharkati er et af de fugle-rigeste områder med over 270 registrerede arter. Flod, akacieskov og savanner trækker en del specielle arter til -og lodgens frodige have er en ren oase, hvor man kan sidde på terrassen og se rigtig mange fugle (se fugleliste).

Nogle af reservatets dyr

Billeder fra reservatet

Nogle af reservatets fugle