Vigtig Information

 

Hent vigtig information som pdf.

 

 • Flyrejsen og bagagen: Der er udrejse fra Danmark med flyskift undervejs. Der må normalt medbringes 1 stk. 23 kilo bagage + 1 stk 5 kilo håndbagage pr. person. Check billet/flyselskabets hjemmeside for vægten. Undlad væsker, spidse og skarpe ting i håndbagagen. Check www.cph.dk for informationer om køer og forsinkelser. Mød i god tid så check-in er gennemført på det tidspunkt, der står i flybilletten. Man er selv ansvarlig for rettidig check-in. Er bagagen ved ankomsten forsinket/ beskadiget, skal der rettes henvendelse ved en serviceskranke i ankomstlufthavnen for at få lavet en PIR-rapport, som forsikringsselskabet skal bruge til en evt. erstatning. Når vi booker flybilletter, beder vi luftfartsselskabet placere rejseledsagere ved siden af hinanden i flyet og hele gruppen samlet. Men luftfartsselskabet afgør suverænt den endelige fordeling af flysæderne. Forespørgsler med ønske om en speciel placering, fx. gang- eller vinduesplads, kan fremsættes, men vi kan af samme grund ikke garantere, at ønsket opfyldes.
 • Lufthavnsskatter:  Lufthavnsskatter og andre afgifter er inkluderet i flyrejsens pris. Da lufthavnsskatter og afgifter varierer og ændrer sig, forbeholder vi os ret til op til billettens udstedelse at justere afgifterne.
 • Rejseforsikring: Er ikke inkluderet. Det er et krav fra vores side, at man har en fuldt dækkende verdens-rejseforsikring. Man er selv ansvarlig for at sikre, at dækning er gyldig og tilstrækkelig. Er man over 70 år, har man en kronisk sygdom eller har man været i behandling for en lidelse 2 måneder før afrejse, kræver forsikringsselskabet en forhåndsgodkendelse/helbredserklæring fra egen læge. Vi hjælpe gerne med forsikringskøb hos Europæiske rejseforsikring. Læs evt. om forsikringerne på www.erv.dk. Medbring forsikringspolice, selskabets 24-timers alarmnummer samt navn/kontaktdetaljer på en pårørende i Danmark.
 • Afbestillingsforsikring:  er ikke inkluderet. Den er god at have, hvis man bliver syg før rejsen og derfor må aflyse turen. Afbestillingsforsikring (6% af turens pris) skal bestilles og betales samtidig med depositum. Reglerne for afbestilling fremgår af de generelle rejsebestemmelser. Vi hjælpe gerne med forsikringskøb. Læs evt. om forsikringerne på www.erv.dk.
 • Medicin: Man skal have en attest fra sin praktiserende læge for hvert lægemiddel med euforiserende stoffer, som medbringes. En god ide er også at have et pillepas med, som det lokale apotek kan hjælpe med. Husk at medbringe pas på apoteket for at få attesten. Se evt. på www.netdoktor.dk.
 • Vaccinationer:  Oplysninger her er vejledende, og man bør søge oplysninger hos egen læge inden afrejse. Se på www.vaccination.dk.  Bemærk, at vi kun befinder os i malaria-fri områder. Statens Seruminstitut anbefaler vaccinationer mod Hepatitis A, difteritis og stivkrampe.
 • Læge og Hospital: Hvis man får brug for hjælp, er der læger i den nærmeste by (20 km) samt hospitaler i den lidt større by Lephalale/Ellisras (60 km). Lægerne taler engelsk.
 • Påklædning og Pakkeliste:  Påklædning er uformel og afslappet. Brug helst  dæmpede/neutrale farver som brun, grøn, khaki, beige. Det er vigtigt at medbringe kikkert, lommelygte med batterier samt kamera. Tøjmæssigt kan eksempelvis medbringes: shorts, bukser, bomulds t-shirts, badetøj, gode vandresko/jogging sko, sandaler, trøje,vindtæt jakke til kølige aftener/nat-safarier, bredskygget hat, lille turrygsæk, badetøj, badehåndklæde, solcreme, læbepomade, solbriller, egen medicin, lille rejseapotek, forsikringsdetaljer. Det er svært at købe tingene lokalt.
 • Indemnity form: Som det er kotyme i Sydafrika, skal gæster ved ankomsten underskrive og acceptere en indemnity form, hvorved gæsten erklærer sig indforstået med, at ophold sker på eget ansvar.
 • Pas: Danske statsborgere behøver som turister ikke forhåndsvisum til Sydafrika, hvis opholdet er under 3 måneder. Man skal have returbillet og tilstrækkelige midler til at dække udgifter under opholdet. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter returrejsedato og have minimum 2 blanke sider. Bemærk, at der er særlige regler for børns ind/udrejse. Har du ikke dansk pas, er det dit eget ansvar at søge oplysninger om de for rejsen krævede formaliteter hos dit lands ambassade eller konsulat.
 • Børn under 18 år: Sydafrikas myndigheder kræver, at rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika (samt i transit) medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan hentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice. Udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, så kontakt dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen. Rejser du alene som forælder med dine børn, kræves yderligere dokumentation. Rejser du med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal du medbringe særlig dokumentation, som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information. Formålet er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret.
 • Valuta og Penge:  Møntfoden i Sydafrika er Rand. Kursen svinger omkring: 100 ZAR = 50 DKK. se www.valutakurser.dk. Det bedste er at veksle til Rand hjemmefra, så man ikke bruger tid i lange bankkøer i lufthavnen. Bemærk, at man pr. visakort kun kan hæve for max 2000 DKK om dagen. De fleste større butikker accepterer internationale kreditkort mens mindre butikker og markeder kun tager kontanter. Medbring gerne 2 kreditkort, hvis ét skulle blive afvist af en butiksterminal. Og brug så primært kortet til indkøb og hav altid kontanter i reserve. Der er ikke mange banker i bushen og terminaler kan være i uorden… Sharkati har et pengeskab, hvis man ønsker at låse værdier mm. inde under opholdet.
 • Drikkepenge: Sydafrikanske lønninger er generelt lave, så drikkepenge er meget velkomne. På restauranter forventes 10% i drikkepenge. Et passende beløb til Sharkati’s personale er ca. R 600-800 Rand/deltager ved afrejse, afhængig af turens længde. Beløbet kan ved afrejsen evt. overdrages til rejselederen, der vil sørge for ligelig fordeling mellem alle medarbejdere. Husk også et beløb til turchaufføren.
 • Vasketøj og Rengøring: Man kan få vasket tøj for et beskedent beløb. På gruppeture rengøres lodge og gæstehuse dagligt og der vaskes op.
 • Drikkevand: Vandet på Sharkati er rent og godt. Vi har egne dybe brøndboringer og vandet kan uden problemer drikkes fra hanen. Man kan også købe vand i butikkerne.
 • Swimmingpool: Børn under 12 år skal være under opsyn af voksne, når de bader. Poolen er ikke indhegnet.
 • Sydafrikanske parker og reservater: Alle sydafrikanske nationalparker, provinsparker og private reservater som Sharkati er hegnede ind mod naboer og omgivelser. Dette for at undgå at store og farlige dyr undslipper så de kan forvolde skade på sig selv, mennesker i fx. landsbyer og på landevejstrafikken.
 • Rejseplan, ændringer og forsinkelser: Justeringer og ændringer i programmet kan forekomme. Både vi, transportselskaber og andre involverede gør deres bedste for at overholde aftalerne, men alligevel kan ændringer opstå af årsager, som vi ingen indflydelse har på og derfor ikke kan påtage os ansvar for.
 • Elektricitet: 220/240 volt. Adapter til stikkontakter er nødvendig. På lodgen findes der adaptere.
 • Vær opmærksom på… Sydafrikas større byer har som andre storbyer kriminalitet. Dette skal dog ikke afskrække én, for tager man blot visse forholdsregler, kan man selv medvirke til at reducere risikoen væsentligt. Gå ikke ind i fattige byområder som townships, squatter-camps etc. på egen hånd. Vift ikke med penge og kameraer. Lyt til lokalbefolkningen og sørg for så vidt muligt ikke at køre rundt efter mørkets frembrud. Følg den sunde fornuft.
 • Rejselitteratur: Følgende danske rejseguides til Sydafrika kan anbefales: “Rejsen rundt i Sydafrika”og “Turen går til Sydafrika” fra Politikens forlag, Af engelske rejseguides kan anbefales: “South Africa, Lesotho & Swaziland” fra Lonely Planet samt “South Africa, Lesotho & Swaziland” fra Rough Guides.
 • Danmarks ambassade i Sydafrika: iParioli Office Park, Block B2, Ground Floor, 1166 Park st, Hatfield. P O Box 11439, Hatfield 0028, Pretoria, tlf. +27 (12) 4309340, fax. +27 (12) 3427620,  www.ambpretoria.um.dk.  Udenrigsministeriets hjemmeside finder du på www.um.dk.
 • Sydafrikas ambassade i Danmark: Gammel Vartovvej 8, 2100 København Ø, Tlf: 39 18 01 55, e-mail: sa.embassy@inform-bbs.dk.

 

Hent vigtig information som pdf.